Favoritten til kim

Publisert den

Denne flua er det Kim Weflen som står for. «Favoritten 2.0», som han kaller den. Jeg fester en link til bindevideoen og YouTube-kanalen hans nederst på siden. Han har mye bra og nyttig innhold som er absolutt verdt å få med seg. Dette er en klekker som tilsynelatende funker som en slags universalflue i mange tilfeller. Riktignok har jeg blitt nødt til å bytte ut ett av materialene(Vinyl Rib) siden det var umulig å finne på lager noe sted, med såkalt ”Hends Body Glass”. Materialene ser ut til å ligne veldig på hverandre, selv om Body Glassen ser ut til å være hårfint tykkere. Jeg kan bare prøve og feile, men for en helt korrekt kopi så skal altså denne flua bindes med Vinyl Rib. Denne har jeg skikkelig trua på, så den måtte opp på siden.. En stor takk til Kim for inspirasjon.

Krok: TMC 212TR #11

Kropp: Hends Body Glass, svart, str. 30

Vinge: CDC, brun

Ben: Hanehackle, Grizzly

Tråd: Veevus, svart, 6/0

Thorax: Påfuglherl

Bind inn vinyl rib, evt. ”Body Glass” som her. (Heretter kaller jeg det bare «gummien»..)

Surr deg tilbake mot krokøyet, og sørg for å lage en jevn og naturlig tapering med bindetråden.

Før gummien opp mot krokøyet og fest godt med bindetråden.

Fest to stk. CDC-fjær.

Klipp av resterende.

Fest inn hanehackle og påfuglherl.

Surr påfuglherlen frem mot krokøyet og fest.

Gjør det samme med hanehacklet, og klipp av resterende.

Brett CDC-fjærene over hackle og fest foran krokøyet. Lag et lite hode mellom krokøyet og CDC-fjærene, slik at de peker skrått oppover.

Friser vekk hacklefibrene på undersiden og litt av resterende CDC-fibre bak det såkalte ”klekkerskallet”. Fest med et par doble halvstikk eller whipfinish. Forsiktig påfør litt lakk på hodet.

Her følger bindevideoen til Kim.. Ta også en titt på de andre videoene hans, spesielt om du er interessert i å fiske sjøørret.

Skitt fiske!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *