vest eller hip pack?

Publisert den

Eller ja takk, begge deler..

Jeg startet med en Simms Waypoints Hip pack.. (ca. 1 500 kr)

Her får du plass til fire fluebokser, alt du trenger av fortommer, forceps, nappindikatorer, dry-dip/tørkepulver, en liten termos/vannflaske, og egentlig alt du måtte trenge, bortsett fra en håv. Den setter du uansett ned mellom beltet og ryggen, så du er egentlig i mål.

Det følger også med en holder til to stk. tørkepulver/dry-dip, samt en holder til fortomspoler. Begge disse kan festes på borrelåsen på utsiden, for enklere adgang. Lokket kan åpnes og legges ned, vekk fra kroppen, slik at du får det Simms kaller en ”arbeidsbenk”, når du skal skifte flue e.l. Den har også to utvendige magnetiske lommer på sidene, som jeg har brukt til å oppbevare en forceps(krokutløser) og en ekstern retraktor med en tilhørende klipper. Krokutløseren har derimot ramlet ut ved flere anledninger, så dette er nok ikke beste løsningen.

Arbeidsbenken.

Kanskje den største ulempen med denne er at den er langt fra vanntett. Den er mer svamp enn den er tarp, for å si det sånn.

Men, det er en liiiten greie til…

Etter to sesonger ble jeg lei av å bruke så lang tid på å finne frem ting ved fluebytter og andre små operasjoner jeg foretok meg ved vannet, at jeg begynte å lene meg i retning av en vest..

Simms Guide Vest.

Denne vesten kjøpte jeg på tilbud etter at denne modellen var blitt utdatert, for en tusenlapp. Den nye versjonen er nesten identisk. Dette kjøpet kommer jeg aldri til å angre på. Her har jeg absolutt alt jeg måtte trenge, og med masse plass til overs. Den veier ikke mye, og den gir meg umiddelbar tilgang til alt fra klipper og dry-dip til fluebokser og fortommer. I tillegg har den en stangholder, slik at jeg kan foreta fluebytter uten unødvendig knoting om jeg står i elva. Etter at jeg kjøpte denne er alt som skal gjøres i/ved vannet gjort i en håndvending, og jeg kan ikke anbefale den nok.

Med et helt latterlig antall lommer(26), to retraktorer, en D-ring til å feste håven på ryggen, samt to rygglommer og ekstra padding i nakken ++, så mangler du egentlig bare en liten bit med skumgummi som du kan tørke fluene dine på. Den koster 70 kroner-ish fra Simms, og festes på borrelåsen som allerede er på vesten. En annen ting er at vesten passer fint under vadejakka mi når det regner mye, slik at alt holder seg tørt.

Det føles som om vekten fra alt utstyr jeg har med ned til vannkanten/ut i elva veier mindre enn da jeg brukte hip pack. Helt sikkert fordi det er bedre fordelt utover. Derimot; begge deler funker.

Dom.

Skulle jeg valgt på nytt så ville jeg gått rett på vesten. Jeg kommer kanskje en dag til å bruke hip packen igjen, men kan ikke helt se når det skal bli. Det ville kanskje skjedd før heller enn siden dersom den var vanntett.

YouTube og diverse personligheter i fluefiskemiljøet gir meg inntrykk av at ting skal være mer minimalistisk for å være kult, så for alt jeg vet så er kanskje en vest sett på som litt mer «bestefar» enn en hip pack. Derimot, et voksent troll bryr seg mindre om utseendet enn de som gidder å ha meninger om sånt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *