Drikkeflaska

Publisert den

Sawyer Water Filter drikkeflaske.

Da jeg begynte å bruke marka tok jeg med meg drikkevann i sekken. Jeg gadd ikke å alltid måtte koke vann hver gang jeg var tørst, mest fordi det tar så lang tid. Avhengig av hvor lenge jeg ble borte så bar jeg heller de kiloene det veide. Det kunne bli litt i tyngste laget noen ganger, paradoksalt nok forårsaket av min egen lathet.

Det viste seg å være helt unødvendig. Jeg ante nemlig ikke at det fantes en flaske med innebygd filter før fiskesesongen var over, men så fort jeg oppdaget denne så heiv jeg meg rundt og bestilte den fra statene.

Denne flasken fjerner 99,999999% av alle bakterier i vannet, samt 100% av all mikroplast. Det følger med en pumpe/sprøyte, for å bedre vannførselen etter lang tid uten bruk, og denne flaska kan jeg ha med på tur resten av livet. De sier at filteret enkelt håndterer 20 000+ fulle flasker, hvilket tilsvarer sånn ca. 70 krysninger av Sahara. Det følger også med 4 stk. sugerør som kan byttes ved behov.

Her i bruk ved Steinsjøen.

Vanntilførselen blir enklere jo mer man bruker den, og ved mye bruk vil du ikke finne det særlig annerledes enn å bruke et sugerør i en cola på Burger King. Hvis det er lenge siden du har brukt den så kan det være litt mer motstand, men dette løses relativt kjapt. Med den medfølgende pumpa/sprøyta så ”dytter” du vann gjennom filteret noen ganger, så er du klar for Burger King. Jo mer du bruker flaska, jo mindre behov for denne prosessen.

Det er noen år siden jeg kjøpte den, og nå finnes det jo andre, mer tilgjengelige varianter i norske butikker. De vil i teorien ikke kunne gå i arv til neste generasjon i like stor grad som denne, men de er til gjengjeld tre-fire hundre kroner billigere. Robert har en. Den høres ut som en jamrende sau hver gang han tar en slurk. Mao: Den bidrar jo til en mer lattermild stemning i leiren.. Noe å tenke på, det også.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *