bellybåten

Publisert den

Kinetic Fish Hunter Bellybåt pakke

Det var en gledens dag hvor utgiftskontoen jublet, solen gliste og regnbuene jodlet i kor, da bestillingen på bellybåten tikket inn på Skittfiske.. Sann historie.

Det finnes en lang rekke av alternativer der ute i jungelen av bellybåter, men det tok ikke lang tid før jeg landet på denne.

Med viten om at Kinetic kanskje ikke er kjent som det mest solide av varemerker, sammenlignet med de som er langt dyrere, så var tilbudet på Skittfiske likevel umulig å slå fra seg. Rett over tusenlappen for båt, pumpe og svømmeføtter var et nesten surrealistisk bra tilbud, med tanke på at variantene fra for eksempel Guideline og Outcast var både tyngre og mange tusenlapper dyrere.

Denne bellybåten veier litt i overkant av fire kilo, og noe særlig mindre enn det kan man ikke forvente. Variantene jeg fant fra Guideline veier fra 8 kilo og oppover. Noen bellybåt fra Outcast var i grunnen aldri aktuelt, med tanke på at den letteste varianten, som veier under en kilo mindre enn denne, sammen med svømmeføtter og pumpe ville koste meg noe sånt som 6 tusen. Det er på grensen til hva som er innafor, og egentlig helt unødvendig.

Så, et par ting med denne pakken..

Pumpa. Helt grei pumpe. Jeg har sett maken på Clas Ohlson til under hundrelappen, og den er lett, liten og enkel å bruke. Det tar cirka tre-fire minutter å pumpe opp hvert av de to store kamrene i båten. Sete og rygg blåser jeg opp ved egen maskin, ettersom det går mye raskere. Ett lite tips, derimot: Ha alltid med deg sportsteip eller noe lignende, i tilfelle sømmen i belgen på pumpa skulle løsne. Det skjedde med min, og tilfeldigvis hadde jeg med meg sportsteip pga. gnagsår fra vadeskoene mine. I etterkant har den fungert helt problemfritt. Det beste ved denne pumpa er nok at den tar langt mindre plass i sekken enn den varianten hvor du må bruke både armer og rygg for å blåse opp båten.

Svømmeføttene. Ikke verdens beste, men de funker. De går utenpå vadeskoene, hvilket kan være både en fordel og en ulempe. For meg er det som regel en fordel, med tanke på at jeg gjerne går i vadeskoene inn til vannet. Andre, lengre svømmeføtter som festes utenpå neoprensokkene vil muligens gi bedre kontroll og fart. Derimot så fulgte disse med i pakken, og koster rundt fem hundre kroner dersom man kjøper de separat.

Selve båten. Jeg har ingen verdens ting å utsette på denne båten. Den kunne hatt en koppholder, hvilket ville vært greit når man er kaffetørst, men that’s it. Jeg sitter godt, over vannet, og føler meg veldig trygg og stødig. Det er et nett bak ryggen som gjør at håv, fangst e.l. enkelt kan legges vekk. Det er to store lommer på hver av pontonene(hvis det er et ord?) med plass til ting som termos, matpakke, fluebokser og tyrkisk pepper.

Sånn ellers så har jeg plukket opp et par nyttige tips ved bruk av bellybåt..

– Ikke blås den opp for mye og la den ligge i sola over lang tid. Luften kan i ytterste konsekvens ekspandere så mye at pontonene sprekker.

– Ta med en tang stor nok til å enklere åpne ventilene når du skal hjem. De kan sitte ganske godt fast etter noen timers bruk, hvilket fort blir et lite helvete hvis du er omringet av en milliard knott. (Tro meg..)

Alt i alt så vil jeg si at en bellybåt er kanskje noe av det mest anvendelige og fantastiske jeg eier, sånn rent fiskemessig. Det er en helt egen erfaring, og en du ikke ønsker å gå glipp av. Du øker oddsen for å få fisk betraktelig i vann der adgang til fisken ellers er umulig. Og apropos knott; det er ikke like mye av det midt ute på vannet som det er inne på land.

NB! Husk redningsvest. Man hører om ulykker fra tid til annen.

Positivt:

– Billigere enn konkurrentene.

– Veier mindre enn de fleste av konkurrentene.

– Følger med stropper, for å kunne bære båten på ryggen når den er blåst opp.

– God plass til det du måtte trenge av mat/drikke/utstyr i sidelommer.

– Eget feste til stanga/stengene når du er i bevegelse.

– Sitter godt og trygt.

– Nett bak ryggen, til oppbevaring av ting som er vanntett.

– Nett i fanget, med integrert målebånd.

– Rask å blåse opp.

Negativt:

– Kunne kanskje hatt bedre kontroll med andre svømmeføtter.

– Sømmen i belgen på pumpa er ikke den mest solide. Ha med teip på tur.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *