gapahuken

Publisert den

Dovrefjell Backpacker Pro gapahuk – camo.

Med kun to eldre, veldig billige telt så var jeg på utkikk etter noe som ikke veide mellom 4 og 5 kilo men som gjorde samme nytten uten å koste mange tusen. Etter et lite hopp innom magasinet(.no), så endte jeg opp med å bestille denne gapahuken. De hadde ingen av de grønne på lager, så da ble det en i Banjoland-camo.

Her ved Skålsjøen.

Jeg har hatt den i to sesonger og brukt den ved 5-6 anledninger. Kort oppsummert så gjør den nytten sin når det er sommer og sol. Regner det så blir det veldig fort vått på innsiden. Den har ikke noe innertelt som tar av for fuktigheten som legger seg på duken, slik at hvis det er høy fuktighet ute og du kommer nær duken fra innsiden så vil du bli våt i løpet av kort tid. Jeg ble obs på dette ganske snart, og det uten at gapahuken var direkte utsatt for regn(lå under en tarp).

På en fin sommerdag/kveld så er den derimot helt knall, og man våkner ikke på morgenen fra følelsen av at man er i ferd med å få heteslag, som jo er fort gjort i et telt. Med bare myggnettingen oppe så er dette kanskje så nærme man kommer å sove under åpen himmel uten å bli spist opp av mygg. Med unntak av en hengekøye, naturligvis.

Men som sagt, jeg tar den ikke med meg på tur dersom yr forteller meg at det skal regne noe særlig.

Positivt:

– Lett. Den veier 2 kg.

– Enkel og rask å sette opp.

– Kjempegod plass til én person og en stor sekk.

– Myggnetting.

– God ventilasjon.

Negativt:

– Ta med en tarp i tillegg, i tilfelle regn.

– Ikke plass til å sette seg opp uten å kollidere i taket. (Dette visste jeg derimot på forhånd, så er litt urettferdig å nevne.)

– Har i skrivende stund økt i pris siden jeg kjøpte den. (Daværende pris var 799,-)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *