mer privat

Publisert den

Det er vel ansett som god etikette å introdusere seg selv..

Jeg er i voksen alder(40+) blitt over gjennomsnittet opptatt av fluefiske og friluftsliv, og spesielt tørrfluefiske er nok den største årsaken til at jeg ikke har vært å finne på golfbanen de siste årene. Derimot er det selvsagt ikke kun fisket som lokker meg ut i naturen, det er også alt det andre som følger med.

Vi nordmenn trenger knapt stikke hodet ut av vinduet for å ta del i dette fantastiske landskapet vi har arvet her oppe, men dørstokkmila kan fort bli i lengste laget når vi kommer hjem fra hverdagen og freden har senket seg i sofaen. Folk flest trenger på et vis å puste ut etter å ha vært der ute i verden. Man trenger litt pause fra all støyen. Det er helt naturlig.

Det er også helt naturlig å noen ganger fortelle den verdenen at den kan gå og ta seg en bolle. Det er faktisk sunt. Hvis du for alvor oppdager marka så vil du få et gradvis større fokus på hva som er viktig for urmennesket i deg, det mennesket som venter utålmodig i skyggen av den trivielle hverdagen, og som i stadig økende grad vil trenge å luftes for ikke å bli lagt inn på Gaustad. Hvis jeg blir pensjonist så regner jeg med å ende mine dager som et troll, i en bortgjemt koie langt inne i de dype skogene i Nordmarka. Et rufsete norsk troll som lever av lyng, ørret og hissige skiløpere i trikot.

I tillegg til fluefiske bunner nok mye av min friluftsinteresse ut i at jeg er veldig glad i alt som har med bål å gjøre. Det blir ikke bedre enn et fint bål ute i naturen. Lyden, lukten, stemningen, sjeleroen. Det stopper tiden. Selvfølgelig er det hyggelig å toppe det av med godt selskap, noen edle dråper fra Skottland og kanskje en god sigar, men man henter også mye energi og sinnsro fra å dra ut i marka alene. Hvis du ikke er kommet helt dit ennå men er nysgjerrig, så kan jeg fortelle deg at du omstiller deg raskere for hver gang, og du er aldri helt alene i skauen hvis du stopper opp og lukter på kaffen.

Jeg lå syk en vinter(ingenting alvorlig) for noen år tilbake da jeg oppdaget såkalte ”bushcraft” videoer på YouTube. Jeg ble umiddelbart hekta. Å vandre ut i skogen med øks, kniv, tarp og tennstål er så merkverdig appellerende at jeg sliter med å forstå det selv. Det lages bål, det lages møbler, det lages mat og det lages stemning. I ro og mak. Jeg bestemte meg da for at dette var noe jeg skulle begynne å gjøre i adskillig større grad enn før. I kombinasjon med fluefiske fikk jeg den perfekte unnskyldningen for å komme meg mer ut. Planen ble å bytte ut kameraet med pennen, og ha hovedfokus på fiske om sommeren og bushcraft på vinteren.

(Dessverre har jeg ennå til gode å finne en YouTube-kanal dedikert spesifikt til disse to aktivitetene, men jeg lever i håpet. Tips mottas gjerne..)

Sånn ellers er jeg på ingen måte noen utpreget sunn fyr, snarere tvert imot, men jeg kan bære relativt tungt i mitt eget tempo og fortsatt ha et smil om munnen. Jeg har også et vokabular som min mor ikke vet om når universet er urettferdig, men jeg liker å tro at det tilhører sjeldenhetene.

Dette dekker vel det mest relevante rundt min person i denne sammenhengen. Mitt ønske om et kreativt utløp er blitt en realitet og jeg skal gjøre mitt beste for å holde det saklig og informativt.

Velkommen til Markatrollet.

Alex.